вівторок, 16 червня 2020 р.

Емоції - минають, враження - залишаються... (Карпатський рейд)


Ось і промайнув перший тиждень після нашої подорожі до Карпат. Насправді, несподіваної, але такої бажаної. Інколи, варто махнути рукою на всі буденні справи і податися в мандрівку. 
Туди, де ще не був, або був дуже давно. Востаннє у Карпатах я був ще у роки студентської юності, в дев’яностих...
З того часу, тут багато що змінилося. Найперше - дороги. Був приємно здивований і вражений.  По друге - Карпати, насправді, стали місцем де дуже швидко розвивається туристична галузь, і кожен може тут знайти житло і сервіс по своїх можливостях. І це правда.
Наша група вибрала триденний маршрут Гірники - Яремче - Гірники.
Завдяки комфортабельному автобусу від "Екскурсії Чотири Сезони" час у дорозі промайнув непомітно і вже обідньої пори ми відвідали Манявський водоспад, 

 з поїздкою на військовому грузовику по руслу річки,

і Манявський чоловічий монастир. А по дорозі від Маняви до Яремча зупинилися біля зовсім нової локації "UNDERHILL". 

Думаю, зовсім скоро, тут розкинеться величезний парк зі скульптурами викопних тварин і не тільки...
Жили ми у приватному секторі, комфортабельні будиночки, кімнати на 2-3 особи, гаряча вода, душ, телевізор, кухня...  Все до послуг туристів.  Щиро дякуємо пані Галині за гостинність.
День другий - фізично, мабуть, найважчий: підйом на найвищу точку Яремча - гору Маковиця (984 м), 

спуск по стежці Довбуша, 

водоспад Пробій, ярмарка сувенірів.

 І, знову відмічу, що це вже не маленький базарчик на площадці біля мосту через Прут, а величезна територія, яка впорядкована і комфортна для відвідувачів.

А день третій - відвідування міста-курорту Буковель, підйом на "канатці" до оглядових майданчиків, з яких відкривається величний вид на найвищі вершини Українських Карпат: Говерлу, Петрос та Піп Іван. І, навіть, дощик, який  було думав нас зупинити, відступив. І став не випробуванням, а швидше, додав карпатського колориту. Бо інакше ми б не побачили, як Карпати "димлять". А по дорозі додому Гуцульська броварня з дегустацією крафтового пива, будинок "догори дригом", підвісний міст у Татарові... 

І чудова карпатська природа...
Три дні подорожі пролетіли, мов мить, ще й завдяки нашому гідові - Андрію - який знає, практично все, про ці місця, і ненав’язливо та з гумором уміє подати інформацію для екскурсантів. 
І ще щира подяка нашому водію - Сашкові - який, з комфортом, домчав нас як до Карпат, так і у зворотному напрямку.

Ще більше фото з нашої мандрівки - тут
До зустрічі, Карпати! Ми обов’язково повернемося...

1 коментар: